Kuře rozporcovat na čtvrtky, osolit, opepřit a dát na velkou pánev s rozpáleným olejem kůží dolů. Péct na mírném ohni a často obracet, aby se maso opeklo ze všech stran. Nasekanou cibulku nasypat do oleje a nechat změknout, ne ale zhnědnout, přidat papriku a nechat zpěnit, aby se olej pěkně zbarvil (dát pozor aby se nepřipálila). Přidat prolisovaný česnek a nakrájená rajčata, na prudkém ohni restovat asi 5 minut, aby se voda z rajčat odpařila. Hotová směs by pak neměla být ani příliš tekutá, ale ani příliš hustá. Rýži uvařit v osolené vodě, do které jsme přidali špetku šafránu, uvařenou rýži scedit a propláchnout studenou vodou. Do pánve s hustou omáčkou přidat opečené porce kuřete, rýži a na prudkém ohni vše promíchat. Nakonec přidat hrášek, sekanou petrželku a dochutit solí, případně troškou mletého šafránu, nakonec ozdobit čerstvými bylinkami.