Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře se šafránovu rýží

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuře rozporcovat na čtvrtky, osolit, opepřit a dát na velkou pánev s rozpáleným olejem kůží dolů. Péct na mírném ohni a často obracet, aby se maso opeklo ze všech stran. Nasekanou cibulku nasypat do oleje a nechat změknout, ne ale zhnědnout, přidat papriku a nechat zpěnit, aby se olej pěkně zbarvil (dát pozor aby se nepřipálila). Přidat prolisovaný česnek a nakrájená rajčata, na prudkém ohni restovat asi 5 minut, aby se voda z rajčat odpařila. Hotová směs by pak neměla být ani příliš tekutá, ale ani příliš hustá. Rýži uvařit v osolené vodě, do které jsme přidali špetku šafránu, uvařenou rýži scedit a propláchnout studenou vodou. Do pánve s hustou omáčkou přidat opečené porce kuřete, rýži a na prudkém ohni vše promíchat. Nakonec přidat hrášek, sekanou petrželku a dochutit solí, případně troškou mletého šafránu, nakonec ozdobit čerstvými bylinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

joko |9. ledna 2014
ukladam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!