Nakrájenou nať rozmixujeme tyčovým mixerem na pastu společně s petrželí a brokolicí. Směs osolíme a opepříme, přidáme na kostičky nakrájené plátky chleba a zalijeme rozšlehanými vejci. Vše dochutíme muškátovým květem a promícháme. Nádivku přendáme do cukrářského sáčku bez hubice a nastříkáme pod kůži nad prsa, ke kloubům stehen a zbytek do dutiny kuřete. Otvor uzavřeme masovou jehlou nebo zašijeme a kuře dáme do pekáčku. Podlijeme trochou vývaru a pečeme při 180° asi 90 minut. Pravidelně přeléváme výpekem a podléváme vývarem. Asi 20 minut před koncem pečení kuře už nepřeléváme, teplotu mírně zvýšíme a dopečeme dozlatova na křupavou kůrčičku. Prsa pro jistotu překryjeme alobalem, aby se nespálila. Kuře vyjmeme z pekáčku, do výpeku přidáme na kousky nakrájené máslo, seškrábeme po obvodu pekáčku připečené kraje do šťávy a krátce provaříme. Kuře s nádivkou rozdělíme na porce a podáváme přelité vypečenou šťávou.