Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře se zelenou nádivkou - dia 48g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mletý bílý pepř
  • kadeřavá, 4snítky petrželka
  • bez kůrek, 4plátky toastový chléb
  • 2 vejce
  • 120 g brokolice
  • 40 g máslo
  • větší celé kuře, 1 kus kuřecí
  • kuřecí, 2 dl vývar
  • nať z lahůdkových cibulek, 2 kusů cibulka jarní

Pracovní postup:

Nakrájenou nať rozmixujeme tyčovým mixerem na pastu společně s petrželí a brokolicí. Směs osolíme a opepříme, přidáme na kostičky nakrájené plátky chleba a zalijeme rozšlehanými vejci. Vše dochutíme muškátovým květem a promícháme. Nádivku přendáme do cukrářského sáčku bez hubice a nastříkáme pod kůži nad prsa, ke kloubům stehen a zbytek do dutiny kuřete. Otvor uzavřeme masovou jehlou nebo zašijeme a kuře dáme do pekáčku. Podlijeme trochou vývaru a pečeme při 180° asi 90 minut. Pravidelně přeléváme výpekem a podléváme vývarem. Asi 20 minut před koncem pečení kuře už nepřeléváme, teplotu mírně zvýšíme a dopečeme dozlatova na křupavou kůrčičku. Prsa pro jistotu překryjeme alobalem, aby se nespálila. Kuře vyjmeme z pekáčku, do výpeku přidáme na kousky nakrájené máslo, seškrábeme po obvodu pekáčku připečené kraje do šťávy a krátce provaříme. Kuře s nádivkou rozdělíme na porce a podáváme přelité vypečenou šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |22. února 2014
Hrabčo, souhlasím. Odpovědět
Arabela |2. července 2013
1+++ Odpovědět
b* |2. července 2013
dobrý recept Odpovědět
Hrabča |1. července 2013
Toto bude chutnat i mě, ač nejsem diabetik. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!