Kuře s kůží rozdělte na menší porce, nejdřív oddělte stehna a křídla, rozdělte je v kloubech. Pak oddělte prsa od hřbetu a sekáčkem je napříč rozdělte na několik menších kousků. Houby očistěte, omyjte a odkrojte nožičky. Do porcelánové mísy naskládejte porce kuřete s pórkem nakrájeným na špalíčky a houby. Nejhezčí kloboučky hub narovnejte nahoru, navrch nasypte koření, část soli a kuře zakápněte vínem. Mísu dejte do napařovacího hrnce a zakryjte pokličkou, asi 15 minut vařte na silnějším plameni, aby se vytvořilo hodně páry. Pak oheň ztlumte a vařte zvolna asi 2-3 hodiny, voda v hrnci se nesmí vařit! Po uvaření bude kuře zpola ponořené ve šťávě. Touto šťávou pak můžete porce kuřete a přílohu přelít nebo jí můžete podávat jako polévku. Pro zvýraznění chuti se přidává plátek uzeného masa a celé ředkvičky nebo kedlubna. Místo čerstvých žampionů můžete použít sterilované nebo jiné čerstvé, ale tvrdé houby, případně i houby sušené.