Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře zgödöllö

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pro 4 osoby Houby omýt a pokrájet na malé kostičky. Podobně nakrájet i husí játra a oboje osmahnout v polovině množství másla. Okořenit solí, mletým pepřem a petrželkou. Housky namočit do mléka. Žloutky smíchat se zbylým máslem, přidat připravenou směs hub s játry a rovněž dobře vymačkané housky. Okořenit solí, pepřem, majoránkou a vše promíchat. Nakonec přimíchat ušlehané bílky. Kuřata omýt a zvenku i zevnitř osolit. Rukou uvolnit kůži směrem od krku a do uvolněné kapsy mezi kůží a masem vměstnat připravenou náplň. Slaninu nakrájet na tenké plátky a obalit jimi prsa kuřete. Takto připravené kuře (kuřata) položit do pekáčku a s trochou oleje péci v předehřáté troubě na 160° dozlatova. Propečená kuřata naporcovat a podávat s čerstvě smaženými hranolky a salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bagorz |4. ledna 2015
Miluji Maďarskou kuchyni Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
1*** Odpovědět
Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
david.kruml.1 |12. července 2014
tak tohle je paráda Odpovědět
Alma |24. dubna 2014
uloženo Odpovědět
martinnatr |9. června 2013
super Odpovědět
teginkalb |6. června 2013
musí být výborné :) Odpovědět
eviti |6. června 2013
díky za tip Odpovědět
junkie09 |14. května 2013
vypadá to velmi lákavě! Odpovědět
Uzzi1 |26. dubna 2013
krásné kuřátko Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!