6 plátků sýra nakrájíme nahrubo. Kuřecí prso omyjeme a naporcujeme. Oddělíme krátký sval a prso podélně rozkrojíme na 3 díly, které dobře naklepeme a mírně osolíme. Silikonovou formu na biskupský chlebíček vyložíme šumavským bokem (anglickou) a kuřecími plátky. Krátký sval nakrájíme na velmi malé kostičky. Vejce rozklepneme do misky, přidáme koření, škrob, krátce metličkou prošleháme, vmícháme sýr a poté maso. Do vyložené formy s kuřecím masem dáme 1/2 sýrové směsi, poklademe kousky papriky, celými malými okurkami a zalijeme zbylou sýrovou směsí. Plátek sýra rozpůlíme a položíme napovrch. Přečnívající okraje masa a boku přeložíme přes sýrovou náplň a poklademe šumavským bokem. Formu vložíme do předehřáté trouby a při 170°C pečeme asi 80-90 minut. Podáváme s bramborovou kaší, nebo pečivem.