Brusinky necháme minimálně 10 minut namočené ve whisky.
Polovinu kuřete rozpůlíme a získáme tak dvě čtvrtky, které vykostíme. Tyto čtvrtky dáme na pánev na olivový olej kůží dolů. Smažíme asi 5 minut, poté otočíme.
Jablko oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme na pánev k masu. Pečeme do zlatohněda. K masu přidáme i brusinky s trochou whisky, ve které se marinovaly.
Z pomerančů vymačkáme šťávu a tu pak také přidáme k masu. Přidáme také lžíci cukru a nastrouhaný zázvor a necháme vařit, dokud omáčka není hustší, poté zjemníme máslem.
Brambory a petržel oloupeme. Brambory nakrájíme na půlkolečka, petržel na kolečka. Smažíme na pánvi s olivovým olejem, osolíme, opepříme. Smažíme doměkka, poté přidáme petrželku.
Něco navíc:
Brambory podáváme s masem, přelité brusinkovou omáčkou.