Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí játra na topince

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, tak játra odsuneme v pánvi na bok a výpek poprášíme moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry. Přidáme sójovou omáčku, worčestr, kečup a promícháme. Podlijeme 1 dcl vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme do požadované hustoty. Na topinku a k hranolkům děláme šťávu hustou, k rýži řidší. Odstavená játra osolíme a opepříme. Připravíme si topinky, mírně je osolíme a z obou stran potřeme česnekem. Na takto připravené topinky dáme list hlávkového salátu, na něj rozprostřeme játra a mírně pocákáme šťávou. Obložíme zeleninou a podáváme. Nejlepší jsou hodně posypané nakrájenou syrovou cibulí. Jako hlavní chod podáváme s hranolky, nebo vařenou rýží, kterou sypeme strouhaným sýrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pavlinf |19. února 2013
mňam Odpovědět
klara4 |18. února 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!