Toustový chleba natrhejte, dejte do kuchyňského robotu a pokropte mlékem. Po 10 minutách krátce promixujte. Přidejte kuřecí maso,1 vejce a česnek a rozmixujte, až bude maso jakoby mleté. Přidejte slaninu, sušená rajčata a bazalku, řádně osolte a opepřete a mixujte 5 sekund, jen aby se vše promíchalo a přísady nasekaly, nikoliv však rozmělnily na kaši.
Listové těsto rozválejte na pomoučněné pracovní ploše a nakrájejte na dlouhé pruhy o šířce zhruba 10-12 cm. Z masové náplně vytvořte uprostřed každého pruhu dlouhý váleček silný asi jako párek. Okraje potřete vodou a sviňte přes náplň. Dejte do mrazáku na 20 minut ztuhnout.
Pak ostrým nožem krájejte špalíky dlouhé zhruba 2,5 cm. (Nyní je můžete zmrazit až na měsíc.)
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Připravené špalíky s masovou náplní rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete zbylým rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky. Pečte cca 20 minut dozlatova.
Něco navíc:
Jako bleskovou náplň můžete použít i syrovou vinnou klobásu vymačkanou ze střívka. Já ji ještě míchám s nasekanou petrželkou.