PRSÍČKA NA JEHLE 4 kuřecí prsíčka, 120g anglické slaniny, 3 menší cibule, 30g másla, olej, sůl, pepř Prsíčka bez kůže nakrájíme na větší kousky, jemně je rozklepeme, potřeme rozpuštěným máslem, osolíme a opepříme. Plátky slaniny nakrájíme na čtverce, cibuli na kolečka. Na 4 kovové špízy (nebo špejle) napícháme střídavě maso, slaninu a cibuli, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Na větší pánvi rozehřejeme olej a zbytek másla, vložíme špízy a opékáme po všech stranách asi 6-8 minut. Příloha - brambory a tatarka. V ALOBALU S RÝŽÍ KARI 400g kuřecích řízků, 80g anglické slaniny, 100g žampionů, 1 sterilovaná kapie, 10g másla, olej, pepř, sůl, 4 porce dušené rýže, kari koření Plátky slaniny zbavíme kůže, nakrájíme na čtverečky a lehce je osmahneme na oleji. Vyndáme, na vyškvařeném tuku osmahneme malé hlavičky žampionů (nebo půlky hlaviček) a nakrájenou kapii. Maso nakrájíme na kostky, mírně je naklepeme, opepříme a opečeme po všech stranách na oleji, vyndáme. Připravené suroviny napícháme na 4 kovové jehly (nebo špejle), maso a houby osolíme. Dušenou rýži smícháme s kari kořením (to jsme osmahli na másle), rozdělíme na plátky alobalu potřené olejem, na rýži položíme jehly, alobal pořádně uzavřeme a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem. Příloha - zeleninový salát. SE ŽAMPIONY - 1 porce 150g kuřecího masa, 50g cibule, 4 žampion. hlavičky, sůl, pepř, 30-50g sádla, 20g bylink. másla Na kostky nakrájené kuřecí maso střídavě proložíme plátky cibule, oloupanými žampionovými hlavičkami, osolíme, opepříme a prudce opečeme po všech stranách. Po opečení zbytek tuku slijeme a přidáme bylinkové máslo. Před úpravou jehlu potřeme sádlem. K hotovému jídlu můžeme podávat různé druhy ochuceného másla, můžeme posypat sýrem nebo aromatizovat vínem či destilátem. Opečené "jehly" můžeme dopékat v papilotě nebo alobalu. Příloha - hranolky, pečené brambory.