Švestky posekáme a dáme namočit do portského na několik hodin, aby se pořádně nasákly.
Slaninu nakrájíme, orestujeme na pánvi, přidáme nasekanou cibuli. Chvíli osmahneme společně se švestkami, aby se spojily chutě. Poté necháme vystydnout.
Z kuřecích prsou vytvoříme kapsu.Naplníme švestkovou a směsí z bodu č. 2. Důkladně kapsu zavřeme párátky. Osolíme, opepříme a vložíme do nádoby, v jíž budeme zapékat. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 ˚C.
Podlijeme asi 1 dl vody a opékáme maso z obou stran, aby se propeklo i zevnitř. Na oživení můžeme do pekáče přihodit snítku tymiánu nebo rozmarýnu.
Po upečení vyndáme z kuřecích prsou párátka a můžeme nakrájet na plátky.