Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí kapsa plněná švestkovou náplní

Autor receptu: sussan (44 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Švestky posekáme a dáme namočit do portského na několik hodin, aby se pořádně nasákly.
  2. Slaninu nakrájíme, orestujeme na pánvi, přidáme nasekanou cibuli. Chvíli osmahneme společně se švestkami, aby se spojily chutě. Poté necháme vystydnout.
  3. Z kuřecích prsou vytvoříme kapsu.Naplníme švestkovou a směsí z bodu č. 2. Důkladně kapsu zavřeme párátky. Osolíme, opepříme a vložíme do nádoby, v jíž budeme zapékat. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 ˚C.
  4. Podlijeme asi 1 dl vody a opékáme maso z obou stran, aby se propeklo i zevnitř. Na oživení můžeme do pekáče přihodit snítku tymiánu nebo rozmarýnu.
  5. Po upečení vyndáme z kuřecích prsou párátka a můžeme nakrájet na plátky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladunka |15. září 2013
tak to musí být dobré,zítra udělám Odpovědět
pes |14. září 2013
super Odpovědět
milmach |14. září 2013
dobré Odpovědět
vojtik.cepler|18. září 2013
jednička s hvězdičkou! Odpovědět
su.zana|18. září 2013
Dokonalé! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!