Recept Kapr na staročeský způsob
60
7
4
Marináda: 40 g cukru 20 g másla 4 dl vody 100 g cibule 2 lžíce octa 2 lžičky kari koření sůl chilli koření Nakrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme kari koření, chilli koření, vodu, ocet a sůl. Tímto nálevem zalijeme cukr, který jsme nechali na suchém kastrolku zhnědnout, a krátce povaříme.Ve vychladlém nálevu necháme alespoň 8 hodin(nejlépe přes noc) marinovat kuřecí maso, ananas a banány, vše nakrájené na kostky asi 3x3 cm. Marinované maso a ovoce střídavě napichujeme na jehlu nebo špejli a zvolna na oleji opékáme. Kuřecí kebab podáváme s vařenou rýží, kterou můžeme ochutit šafránem, rozinkami a podobně.