Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí Kung pao-originál recept od Číňana

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: 2 osoby
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
29× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • špetka pepře
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 špetky soli
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • 1/2 lžičky glutasolu
  • 250-300 g kuřecích prsou
  • 50 g bambusu nebo kedluben
  • 1 střední cibule
  • 1 střední mrkev
  • 1 paprika
  • 1 lžíce bramborového škrobu (solamylu) - škrob s vodou
  • 1-2 lžíce arašídů
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3 dl rostlinného oleje
  • 4 - 5 lžic vývaru
  • 2 stroužky česneku (utřeného)
  • 0,5 cl bílého nebo rýžového vína

Pracovní postup:

  1. Na rozpálenou pánev dáme olej, pak nakrájené kuřecí maso a zprudka osmahneme. Přidáme nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev, zelenou papriku, bambus či kedlubnu), opět osmahneme a vše scedíme i s olejem do kastrůlku. Mezitím si dáme na pánev olej, pak trochu česneku, chilli omáčku, a za stálého míchání přidáme zpátky do pánve scezenou zeleninu s masem. Osolíme a přidáváme další přísady: trochu glutasolu, cukr, víno, sojovou omáčku. Nakonec kuřecí vývar (1 naběračka), pepř, arašídy a namočený škrob (1 polévková lžíce).Podáváme s dlouhozrnou rýží,nebo smaženýma čínskýma nudlema.Toto Kung-pao je originál od Číňana.
  2. Tento recept je převzatý.Snad se admin nebude zlobit,když přidám odkaz na stránky odkud pochází.Neni to propagace konkurence.Když budou námitky,stáhnu jej. : https://www.ceskatelevize.cz/porady/10096426179-dobra-rada-nad-zlato/208562221460001/

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |19. dubna 2014
Vypadá to skvěle Odpovědět
Bagorz |19. dubna 2014
Eviz-bambus lze nahradit kedlubnou a já ho vídádám v Albertu-Hypermarketu-oddelení cizí kuchyně,nebo u vietnamců v potravinách. Odpovědět
yuzum |16. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Georgina |12. června 2013
brzo vyzkouším Odpovědět
nikita066 |3. května 2013
děkuju za tip na zítřejší oběd Odpovědět
planeta |30. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
vii |11. března 2013
Těším se, až vyzkouším. Dlouho jsem takový recept hledala, nemám ráda "českou" čínu....tohle vypadá moc krásně. Děkuji za tip. Odpovědět
Libor Rakvičkář Danko|22. června 2017
Možná je to dobré ale nechápu ten glutasol proč si ničit domácí jídlo touto chemičkou Odpovědět
Eviz|16. dubna 2014
Bylo to moc dobré, bohužel bez bambusu, neměla jsem zatím to štěstí na něj v obchodě narazit. Kde bambusové výhonky kupujete? :) Odpovědět
Bagorz |14. řijna 2019
Eviz-bambus lze nahradit kedlubnou a já ho vídádám v Albertu-Hypermarketu-oddelení cizí kuchyně,nebo u vietnamců v potravinách.
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!