1 lžíce bramborového škrobu (solamylu) - škrob s vodou
1-2 lžíce arašídů
1 lžíce sójové omáčky
3 dl rostlinného oleje
4 - 5 lžic vývaru
2 stroužky česneku (utřeného)
0,5 cl bílého nebo rýžového vína
Pracovní postup:
Na rozpálenou pánev dáme olej, pak nakrájené kuřecí maso a zprudka osmahneme. Přidáme nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev, zelenou papriku, bambus či kedlubnu), opět osmahneme a vše scedíme i s olejem do kastrůlku. Mezitím si dáme na pánev olej, pak trochu česneku, chilli omáčku, a za stálého míchání přidáme zpátky do pánve scezenou zeleninu s masem.
Osolíme a přidáváme další přísady: trochu glutasolu, cukr, víno, sojovou omáčku. Nakonec kuřecí vývar (1 naběračka), pepř, arašídy a namočený škrob (1 polévková lžíce).Podáváme s dlouhozrnou rýží,nebo smaženýma čínskýma nudlema.Toto Kung-pao je originál od Číňana.
Tento recept je převzatý.Snad se admin nebude zlobit,když přidám odkaz na stránky odkud pochází.Neni to propagace konkurence.Když budou námitky,stáhnu jej. : https://www.ceskatelevize.cz/porady/10096426179-dobra-rada-nad-zlato/208562221460001/