Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí maso zapečené s lilkem a rajčatovosmetanovou omáčkou

Autor receptu: Sarka3 (15 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si nakrájíme lilky na 1 cm silné plátky, vydatně osolíme z obou stran a necháme "vypotit" asi 30 minut. Mezitím si připravíme omáčku - na trošce olivového oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčatové pyré, sůl, pepř, oregano a bazalku a necháme pět minut provařit. Odstavíme a vmícháme smetanu, případně dochutíme. Maso si nakrájíme na nudličky, orestujeme na trošce oleje, dáme stranou a udržujeme v teple. Lilky opláchneme a důkladně osušíme. Plátky zprudka orestujeme z obou stran a ubrouskem odsajeme přebytečný olej. Na dno zapékací mísy dáme třetinu omáčky, poklademe polovinou lilkových plátků, potřeme jedním prolisovaným stroužkem česneku a přidáme orestované maso. Opět zalijeme třetinou omáčky, poklademe zbytkem lilků, potřeme prolisovaným česnekem a zalijeme zbytkem omáčky. Zapékáme při 200° přibližně 30 minut. Vhodnou přílohou je například kuskus nebo brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!