Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky. V míse maso promícháme se solamylem, kořením Thajský gril, chilli papričkou a troškou soli. Promíchané maso přikryjeme fólií a necháme zhruba dvě hodiny odpočívat. Zatím si očistíme a nakrájíme veškerou zeleninu. Do pánve dáme olej necháme rozehřát a přidáme odležené maso. Maso zprudka opečeme ze všech stran, vyndáme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku dáme cukr a necháme ho rozpustit, přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, zalijeme vodou a necháme provařit. Dále přidáme veškerou zeleninu, mandle, kuřecí bujón a restujeme asi 5 min. Vrátíme opečené maso prohřejeme a podáváme. Přílohu si dáme jakou máme rádi. Poznámka: složení koření-Thajský grill:chilli paprika, pepř, badyán. Koření je bez glutamanu.