Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí pomazánka s paprikou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Papriku zbavenou semínek nakrájíme na kostičky. Vařené kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a umeleme nebo rozmixujeme v kuchyňském robotu (nebo v kutru, což je lepší). Masovou hmotu dáme do misky, přidáme nakrájenou papriku, sýr, majonézu a nadrodno nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku uložíme do chladu a necháme krátce rozležet. Z pomazánky tvarujeme pomocí dvou lžic noky, které klademe na talíř a ozdobíme řeřichou. Podáváme s pečenou paprikou a pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rentiér1946 |20. dubna 2013
Já bych to nemusel mít ani tvarované do nočků, zbodnu i tak :-))) Odpovědět
Sofii |20. dubna 2013
Díky za odpověď, můj malý syn miluje všelijaké pomazánky a tahle mu bude chutnat zaručeně :-)) Odpovědět
Bábrle Inka |18. dubna 2013
Já to v ledničce nechávám cca 20 minut, ale může to tam být i déle - dle Vašeho uvážení. A ty noky jsou skutečně třeba vytvarovat dvěma polévkovýma lžícema. Já mám doma po mamce ještě ty staré, špičaté a s těma to jde nejlépe.Zatím se mi nestalo,že bych noky nevytvarovala. V případě, že by se pomazánka přeci jen začala lepit, možná by stačilo lžíce namočit do studené vody. Ale nevím, je to jen nápad. Odpovědět
Sofii |17. dubna 2013
Vypadá to moc chutně. Jen by mě zajímalo, jestli je to fotka skutečně té pomazánky a takhle pěkně to ztuhne, aby se daly dělat takové pěkné nočky? Odpovědět
Bobina |17. dubna 2013
tak tohle udělám, šup do oblíbených Odpovědět
jura.hanak|19. dubna 2013
Už je v oblíbených, ještě přidám řapíkatý celer a tvaroh a další obměna je tu. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!