Z oleje, citronové šťávy a tymiánu uděláme marinádu. Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Vcelku ho vložíme do připravené marinády. V žádném případě ho nerozklepáváme ani nekrájíme. Rovněž neodstraňujeme kůži, protože ta nám jednak zabrání spálení kuřete, jednak je tuk v ní obsažený nositelem chuti. Marinádu setřeme, maso osolíme a opepříme a ze všech stran zprudka opečeme - nejlépe na grilu. Poté je vložíme do trouby rozpálené na 180 °C přibližně na 8-12 minut, podle velikosti prsou. Lehce podlijeme vínem a dopečeme. Teploměrem můžeme kontrolovat vnitřní teplotu, která by měla být 75 °C. Kuře po dopečení necháme zatáhnout, odpočinout, ale zároveň ho potřebujeme udržet teplé. To nejlépe provedeme tak, že ho zabalíme na 2 minuty do alobalu, potom ho nakrájíme na plátky. Pokud chceme dietnější verzi, uvaříme kuře na pařáku, pod který dáme vodu s vínem a bylinkami. Můžeme je podávat na teplo i studeno, nejlépe v kombinaci s listovým salátem