Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí prsíčka na medu a červeném víně

Autor receptu: Jana.Pulcerová1 (18 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 lžička sůl
  • čerstvá, 1 lžička bazalka
  • 4 barev mletý , 1 lžička pepř
  • prsa 4 kusy, 800 g kuřecí
  • kompot nebo marmeláda, 100 g brusinky
  • střední, 1 kus cibule
  • drcená, 1 kus feferonky
  • 2 lžíce máslo
  • 4 lžíce med
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 1/2 lžíce worcestrová omáčka
  • zelená nať, 2 lžíce celer
  • 80 ml olivový olej
  • 200 ml červené víno
  • větší, 4 stroužky česnek
  • čerstvá rozsekaná větvička, 1 kg rozmarýn

Pracovní postup:

Připravíme si marinádu z poloviny červeného vína, olivového oleje, rozmarýnu, bazalky, prolisovaného česneku, mletého čtyřbarevného pepře, worchestru, sójové omáčky, podrcené feferonky a medu. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky a přidáme do marinády. Necháme v chladu odležet alespoň hodinu. Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme marinované maso bez marinády a rychle ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Masíčko vyjmeme a do pánve dáme nakrájenou cibuli a celerovou nať, orestujeme. Zvlášť si dáme do kastrůlku 2 lžíce medu, které za stálého míchání necháme zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Dáváme pozor, abychom jej nepřipálili. Zkaramelizovaný med opatrně zalijeme marinádou, která nám zůstala a ještě přidáme asi 100 ml vínka. Chvilku necháme přejít varem a zalijeme kuřecí kousky, které jsme mezitím vrátili na pánev s cibulí. Jelikož jsme zatím nesolili, ochutnáme a dosolíme podle chuti. Zakryjeme a dusíme do změknutí, což trvá chvilku, asi 15 minut. Na závěr zjemníme pár kousky másla. Mezitím si uvaříme takovou rýži, jakou má kdo rád. Ozdobíme brusinkovým kompotem nebo brusinkovým džemem. Můžeme servírovat. Zapíjíme dobrým červeným vínkem. Přeji Vám dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |7. února 2014
skvělé, 1+ Odpovědět
H-D |23. srpna 2013
dobré Odpovědět
q |21. srpna 2013
za 1 Odpovědět
lucy3 |31. července 2013
vyzkouším Odpovědět
-1 |12. července 2013
luxusní Odpovědět
Jan |10. července 2013
nádherný recept, uložím a vyzkouším. díky. :-))) Odpovědět
Márč |1. července 2013
Skvělá dobrůtka, ukládám a vyzkouším...:-) Odpovědět
macik |1. července 2013
zkusím Odpovědět
Januse |30. června 2013
hned bych si dala Odpovědět
Lenny |29. června 2013
hned bych si dala Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!