Kuřecí prsíčka zlehka naklepeme a osolíme. Rohlíky (nejlépe 2 dny staré), eidam, slaninku, salám a žampiony nakrájíme na malinké kostičky - maximálně tak 1x1cm, ale menší jsou lepší. Maso obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a nakrájené a promíchané směsi. Je nutné ho v misce do směsi trošku přitlačit, protože kostičky nepřilnou tak dobře jako třeba strouhanka. Z obou stran obalené maso opatrně vkládáme do rozpáleného oleje na pánvi a usmažíme z obou stran. Smažit je nutné pomalu, aby bylo maso pod silnou vrstvou "kostičkové směsi" dobře tepelně zpracované. Nejlepší je řízky podávat hned z pánve - rohlíky jsou křupavé, slaninka voňavá a sýr se roztéká. Pokud směs zůstane, tak do ní jen zamíchám rozšlehané vajíčko a usmažím placku. Jako příloha jsou nejlepší brambory v jakékoliv úpravě - a to i k placce bez masa.