Kuřecí řízky nařízneme po obvodech na několika místech, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozehřátým máslem, položíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 3 minuty. Pak řízky obrátíme, potřeme máslem a grilujeme, až změknou. V kontaktním grilu pečeme řízky při vysokém záhřevu 1 1/2-2 minuty. Při podávání je přelijeme holandskou omáčkou. Vhodná příloha jsou vařené brambory a jemný zeleninový salát. Holandská omáčka: 3 žloutky, 1/2 dl dobrého vývaru z masa nebo z kostky, 60 g másla, 1 lžička citrónové šťávy, sůl Příprava holandské omáčky: Žloutky a vlažný vývar vložíme do porcelánové misky, postavíme do většího kastrolu s horkou vodou a šleháme na malém plameni, až omáčka zhoustne. Voda se však nesmí vařit. Misku s omáčkou z vodní lázně vyjmeme, po kouskách všleháme změklé máslo, potom sul a citrónovou šťávu. Podáváme hned po přípravě.