Kuřecí řízky nařízneme po obvodech na několika místech, jemně naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme rozehřátým máslem, položíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme 3 minuty. Potom řízky obrátíme, potřeme máslem a grilujeme, až změknou. Přeložíme je na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží. Příprava omáčky: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme kari, zalijeme trochou vody, rozšleháme a uvedeme do varu. Přidáme bujonovou kostku, sůl a vaříme asi 1/4 hodiny. Mezitím mandle vsypeme do vařící vody, podusíme 20 sekund, propláchneme studenou vodou, oloupáme a vložíme do omáčky. Přidáme smetanu, podle obliby ji můžeme přikyseiít citrónovou šťávou a přihřejeme k varu. Omáčka: 30 g másla, 40 g hladké mouky, kari, kousek bujonové kostky, 1 dl smetany 12%, sůl, 1 lžíce mandlí