Vykoštěné kuřecí kýty naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu, jako klasické řízky - mouka, vejce, strouhanka. Následně je smotáme, aby se vytvořily malé roládky a naskládáme do zapékací mísy nebo pekáčku tak, aby byly těsně vedle sebe. Přelejeme šlehačkou tak, aby byly skoro celé pononořené a dáme do vyhřáté trouby na 250°C. Asi po čtvrthodině stáhneme na 200°C. Pečeme odkryté tak dlouho, až se vytvoří na povrchu masa zlatavá kůrčička a šlehačka se vstřebá. Tuk nedáváme, protože šlehačka je sama o sobě dost tučná. Podáváme s vařenými či opékanými bramborami. Na řízky můžeme použít i kuřecí prsa, ale nejsou tak šťavnatá, jako z kýty, nebo také maso vepřové. Velikost mísy volíme podle počtu řízků, aby nevznikly zbytečné volné prostory a řízky aby byly do šlehačky skoro celé ponořené. Nízkotučnou šlehačku nedoporučuji, není to ono. Přeji dobrou chuť!