Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Vaříme jí asi o 2-3 minuty méně a po uvaření rýži nenecháváme v sáčku, ale hned jí vysypeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Otevřeme konzervu s hráškem, obsah vylijeme na síto a propláchneme pod tekoucí vodou. Hrášek necháme dobře okapat. Obsahuje-li masová konzerva tuk, tak jej dáme do kastrolu a usmažíme na něm cibuli. Tuk můžeme nahradit malým množstvím slunečnicového oleje. Na zrůžovělou cibuli vyklopíme obsah konzervy, který vařečkou rozdělíme na menší kousky. Kuřecí maso prohřejeme, dle potřeby osolíme a ochutíme pepřem. Poté vmícháme rýži a nakonec hrášek. Prohřejeme a ihned podáváme. Hrášek dáváme podle chuti, stačí i malá konzerva. Rizoto na talíři můžeme sypat strouhaným sýrem.