Vajíčka rozšleháme se dvěma lžícemi vody, osolíme, opepříme a na oleji z nich usmažíme tenkou omeletu. Necháme vychladnout. Naklepané maso potřeme hořčicí, položíme na něj omeletu nebo její čtvrtinu, pracujeme-li se řízky, na omeletu dáme plátky šunky nebo salámu, okurku a zavineme. Závitky spíchneme jehlami, roládu pečlivě omotáme silnou bílou nití, aby se při pečení neotevřela. Rozpálíme olej, na něm roládu nebo závitky ze všech stran opečeme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a pečeme do měkká. Podle chuti můžeme šťávu zaprášit lžičkou mouky. Před podáváním odstraníme nit i jehly, roládu pokrájíme na úhledné plátky, závitky bud překrojíme, nebo servírujeme vcelku s vařenými nebo opečenými brambory, nejlépe však s bramborovou kaší.