Kuře opláchneme a osušíme. Odřízneme křídla, kůži přes páteř podélně nařízneme ostrým nožem a opatrně maso s kůží oddělíme od kostry. Potom nařízneme stehna a vykostíme. Vzniklý plát masa rozložíme, lehce naklepeme a podle potřeby osolíme. Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky a špetkou soli. Když se mléko vsákne do žemle, přidáme na kostičky nakrájené vařené uzené maso, špetku strouhaného muškatového oříšku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme do nádivky a nádivkou potřeme připravený plát kuřecího masa. Dobře svineme a zavážeme nití. Potom roládu vložíme do kastrolu s rozpuštěným máslem, podlijeme sběračkou horké vody a upečeme doměkka. Během pečení občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou. Upečenou roládu vyjmeme a po zchladnutí rozkrájíme na plátky. Vložíme zpět do šťávy a necháme prohřát. Podáváme s vařenými brambory, s bramborovou kaší nebo s dušenou rýží.