Křídla kuřete odřízneme, kuře nařízneme ostrým tenkým nožem podélně na hřbetu, opatrné odřízneme maso s kůží od kostry tak, aby vznikl souvislý plát. Stehna nařízneme u kostí a kosti vyjmeme. Plát kuřete osolíme, potřeme tence hořčicí, poklademe kolečky salámu, potom nádivkou upravenou do tvaru válečku, maso stočíme a roládu pevně ovineme bílou nití. Nabodneme ji na grilovací rožeň, po obou stranách ji upevníme k rožni speciálními háčky (nebo háčky z drátu, který omotáme kolem rožné a konce zabodneme do masa). Roládu potřeme rozehřátým máslem, osolíme a za stálého (nebo častého) otáčení grilujeme. Přitom ji potíráme máslem rozehřátým s olejem. Měkkou roládu sejmeme z vidlic, necháme stát 5 minut, pak rožeň vyjmeme, odstraníme nit a roládu nakrájíme na porce. Podáváme s bramborovou kaší a s kompotem nebo s bramborovým salátem. Příprava nádivky: Žemle nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme prosáknout. Změklé máslo napěníme, postupně všleháme žloutky, osolíme, okořeníme a vmícháme žemlové kostičky.