Kuře nařízneme podél páteře a ostrým nožem snímáme maso ze žeber. Vykostíme křídla a stehna a na jejich kůži uděláme usel, aby nádivka nevytékala. Na lžíci másla osmahneme na plátky nakrájené žampiony, oslolíme a okmínujeme, zalijeme vejci a necháme srazit. Housku nakrájíme, zalijeme mlékem a vmícháme do ní smaženici z žampionů. Plát masa urovnáme, osolíme, poklademe ho plátky šunky, nádivkou potřeme povrch, rozložíme párek, maso opatrně stočíme do rolády a spíchneme grilovacími jehlicemi nebo stáhenme slilnějším provázkem. Pokud by se maso příliš rozvíralo, sešijeme ho nití. V pekáčku rozehřejeme máslo, roládu ze všech stran opečeme, podlijeme vodou a v troubě upečeme dočervena. Podáváme s brambory a salátem. Roládu můžeme podávat i studnou. Kosti z kuřete použijeme na polévku :-)