1) Nejprve si připravíme brusinkovou nádivku: - žampiony nakrájíme na kousky, cibuli najemno, osmažíme na másle (jen 50 g) a dáme do misky, - z toastového chleba odřízneme kůrku, nakrájíme ho na kostičky a přidáme do misky, - přidáme brusinky, vejce a hrst nasekané petrželky, - necháme odstát. 2) Připravíme si kuřecí roládu: - kuře omyjeme, - nejprve odřízeneme křídla, poté kuře rozřízneme od biskupa po krk a vykostíme ho, - nakonec vykostíme stehna, - maso položíme kůží dolů, osolíme, opepříme, - poté potřeme nádivkou - jen na polovinu a od této poloviny začneme rolovat, - na alobal (velký, aby se do něj dala zabalit roláda) pokapeme olivovým olejem) dáme roládu, - roládu osolíme, opepříme, dáme tymián a zabalíme do alobalu, svážeme šňůrkami, - pečeme asi 50 min na 170 °C. 3) Glazovaná kedlubna: - kedlubnu nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme, - na pánvi necháme rozpustit 25 g másla, přidáme kedlubnu a chvíli opékáme, - poté podlijeme vodou, přidáme zbytek petrželky a necháme glazovat. 4) Roládu nakrájíme na plátky a servírujeme s kedlubnou.