Celé kuře vykostíme tak, že nám zůstane maso potažené kůží bez kostí jako jeden kus (typ jak takto kuře vykostit najdete i na internetu). Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a důkladně promísíme. Vykostěné kuře (kůži nestahujeme!) v půlce překrojíme tak, že nám zůstane prso se stehnem jako jeden kus. Maso mírně osolíme (už máme slané mleté) a dáme na kraj s prsem mleté maso, poté zarolujeme do rolády, že na konci zůstane stehenní maso.. Svážeme kuchyňským provázkem nebo spíchneme jehlou na rolády. Osolíme, opepříme, přidáme trochu papriky a kmínu. Obě roládky přendáme do pekáče, pečeme při 190°C minimálně hodinu (záleží na velikosti kuřete). Podáváme s bramborem, kaší, nebo i hranolky.