Na 4 porce potřebujeme kuře aspoň 1,25 kg těžké. Nejprve ho vykostíme. Ukroutíme či odřízneme spodní části křidélek a stehýnek. Další kost nožem dokola odhalíme a také vykroutíme z kloubu, opět u křidýlek i stehýnek. Základem vykostění je začít od páteře, tedy nejtenčího místa. Jen tak se nám plát masa nerozpadne a dostaneme celý hrudní koš ven. Kuře položíme na břicho a ostrým menším nožem maso s kůží "svlékneme" z hrudního koše, trochu povolíme ještě spojení kolem žeber a nakonec vyřízneme zbylé chrupavky po stehenních kostech. Máme celkem pěkný plát masa vcelku a navíc dost materiálu na dobrý kuřecí vývar. Vyhodíme jen přebytečný tuk. Plát osolíme a opepříme, poklademe tenkými plátky slaniny a spařeným špenátem, který navrch osolím a posypeme kostičkami česneku. Stáčet můžeme roládu od boku nebo od obráceně, od krku dolů - pak se nám lépe rozloží bílé a tmavé maso v jedné porci. Svázání kuchyňským provázkem ap. nám půjde lépe ve dvou. Navrch opepříme. Roládu umístíme na pekáč, který posypeme nahrubo pokrájenou cibulí. Pečeme dočervena, podle potřeby přeléváme výpekem a nejméně jednou obrátíme. Omastku se vypeče dost a vznikne dobrá šťáva. Po odpočinutí roládu nakrájíme na silnější plátky.