Salát z brambor a vajíček
30
1
1
Z hlávky červeného zelí odstraníme košťál a všechny vnější listy. Pak zelí opláchneme a nakrouháme. Přivedeme k varu vodu se solí a octem, a zelí v ní blanšírujeme cca po dobu 1 minuty. Pak vodu slijeme a zelí necháme důkladně okapat. Připravíme si dresink z medu, citronové šťávy, vinného octa, pepře a soli; a ještě stále teplé zelí s ním promísíme. potom necháme zelný salát asi 1 hodinu odležet, občs ho promícháme. Kuřecí maso opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a na mírném ohni dozlatova opečeme, opepříme a osolíme dle chuti. Maso nakrájíme n několik tenkých plátků, které vějířovitě rozložíme vedle zelného salátu. Všechno nakonec posypeme nasekanými vlašskými ořechy.