Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí Satay - recept z Bali

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: pro několik osob
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 1 hod.
Vaření: 5 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Z uvedených přísad nejdřív připravíme postupným mixováním omáčku, která musí být hladká a mazlavá. Ve větší nádobě ji přivedeme k varu, na mírném ohni pravidelně mícháme a necháme probublávat.
  2. V pekáči promícháme suroviny na marinádu. Rozpůlená prsa dáme po kouskách do mikrotenového sáčku, naklepeme a pak nakrájíme na pruhy asi 3 cm široké. Každý propíchneme dvěma namočenými špejlemi a dáme na 1/2 hodiny do marinády.
  3. Grilujeme jen 4 minuty, otáčíme a potíráme zbývající marinádou. Podáváme s horkou arašídovou omáčkou.

Něco navíc:

K Satay je vhodnou přílohou rýže, ale můžeme si dát i arabský chléb, tortilly nebo jiné placky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!