PIKANTNÍ KUŘECÍ SMAŽENKY 450g vykost. kuřete, 4 bílky, lžička solamylu, lžíce bílého vína, větší mrkev, pórek, menší salátová okurka, vývar masoxu, 1/2 lžičky vegety, solamyl na zahuštění, 70g šunky, sůl, petrželka, olej Vykostěné maso nakrájíme nadrobno, přidáme bílky, solamyl rozmíchaný ve vodě, sůl a bílé víno. Vše dobře promícháme, pak nabíráme lžící a smažíme do v rozehřátém oleji. Mezitím nakrájíme na tenké plátky okurku, mrkev a pórek. Smaženky vyndáme z pánve a přebytečný tuk slijeme, přidáme připravenou zeleninu, lehce osmahneme, podlijeme vývarem a podusíme. Když je zelenina měkká, smaženky z kuřete dáme zpátky do pánve, prohřejeme, ochutíme vegetou a při opatrném míchání zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě. Porce na talířích ozdobíme šunkou nakrájenou na nudličky a posypeme sekanou petrželkou. Jako příloha se hodí opečené brambory a můžeme si k tomu dát kompot nebo salát. KUŘECÍ SMAŽENKY SE SÓJOVÝM GRANULÁTEM 200g vykostěného kuřete, 100g sójový granulát, 2 vejce, lžička solamylu, sůl, lžíce bílého vína, olej Vykostěné kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme ve vlažné vodě předem namočený (asi 10 minut), scezený a okapaný sojový granulát, vejce a ve vodě rozmíchaný solamyl. Směs osolíme, přidáme víno a promícháme. Pak lžící vkládáme do rozehřátého oleje a osmažíme, hotové smaženky vyndáme a necháme okapat na ubrousku. Porce na talířích obložíme čerstvou nebo sterilovanou zeleninou, jako příloha se hodí opečené brambory.