Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Srdíčka dobře opláchneme ve studené vodě. Dáme je do tlakového hrnce, zalijeme necelými 2 litry studené vody a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme asi 1 hodinu. Uvařené vyjmeme děrovanou lžící z vývaru a necháme trochu zchladnout. Očistíme je a nakrájíme na kolečka. Odebereme z vývaru 1 litr a dáme do hrnce. Zahustíme moukou rozmíchanou v mléce a 5 minut povaříme. Do povařeného základu přidáme 1/2 kostky bujónu, nebo sůl, rozmíchanou hořčici ve lžíci vody a jemně nastrouhaný sýr. Až se sýr rozpustí, tak do omáčky přidáme nakrájená srdíčka a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.