Kuřecí prsa si očistíme, můžeme si je trochu rozklepnout, osolíme, opepříme a na troše oleje zprudka osmažíme. Podlejeme trochou vody a necháme chvíli podusit. Dvě lžíce másla rozpustíme v širším hrnci, pak na něm osmahneme cibuli nakrájenou najemno. Přidáme dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené houby a zprudka je osmahneme. Promícháme, dost osolíme a posypeme drceným kmínem. Po deseti minutách opékání přilijeme smetanu, přivedeme k varu, necháme mírně probublávat a podle potřeby zahustíme středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky. Přivedeme k varu dostatečné množství vody na přípravu těstoviny, kterou dostatečně osolíme, přidáme polévkovou lžíci olivového oleje a tagliatelle připravíme dle návodu na obalu.