Píši francouzská kuchyně, ale spíš mě inspirovala vínem přidávaným do receptů. A právě jsem zjistila, že máme ještě Portské Ruby, přesně 1,5 dl. Mrzí mě, že nemám fotku, ale vypadalo to tak lákavě, že jsem na focení docela zapomněla. Základ je cibule, pokud nemáte i červenou, nevadí, dáte 4 žluté. Hlavně velké, musí jí být hodně. Na drobno nakrájenou cibuli vložíme do hrnce či kastrolu na rozpálený olivový olej. Hrst si necháme pod rýži. Oleje stačí trošku, může se vždycky přidat. Často promícháme. Cibule musí mít světle zlaté okraje, pak přidáme stehna a po chvilce přilijeme větší hrnek horké vody, rozdrolíme kostku Masoxu, posypeme vším sypkým kořením a dusíme pod poklicí asi dvacet minut. Pak přidáme tymián, bruschetu a přelijeme stehna polovinou Portského. Dusíme dál, občas přelijeme maso šťávou. Mezitím si uvaříme rýži. Na dně hrnce si na olivovém oleji usmažíme cibulku, zalijeme 3 hrnky vařící vody, rozdrobíme zeleninový bujón, jakmile voda začne bublat, nasypeme rýži, přidáme libeček, eventuálně sůl a vaříme podle návodu. Maso je měkké, vyndáme jej společně s větvičkou tymiánu, přichycenou cibulku vrátíme do kastrolu. Přilijeme trochu vařící vody a zbytek portského. Necháme provařit a rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka. Maso vložíme zpět do šťávy. Těsně před vypnutím rýže vmícháme hrst sušených plodů Goji a nasekanou petrželku. Hned pak vypneme , zamáčkneme do rýže lžíci másla a necháme chvilku odležet. Na talíři zdobíme nasekanou pažitkou ( nebo natí jarní cibulky)