Kuřecí stehna rozdělíme v kloubu na 2 části, aby jsme získali 8 porcí masa. Na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme kuřecí maso ze všech stran. Vyjmeme z pánve a necháme stranou. Olej z pánve slijeme do kastrolu a do rozpáleného oleje zamícháme mouku. Za stálého míchání opražíme na mírném plameni jíšku. Přidáme nakrájenou cibuli, papriku a celer nakrájený na kolečka. Mícháme asi 2-3 minuty na mírném ohni. Přidáme utřený česnek, bobkový list, tymián, oregano a chilli papričku pokrájenou nadrobno. Mícháme ještě asi 1 minutu, pak kastrol odstavíme z plotny a do směsi přimícháme nakrájená rajčata z konzervy (i se šťávou). Vratíme kastrol na plotnu a postupně přiléváme vývar. Do omáčky dáme kuřecí maso, přiklopíme a vaříme na mírném ohni asi 45 minut, až je maso hotové. Pokud je omáčka příliš řídká, vaříme ji posledních 10-15 minut bez poklice a zvýšíme teplotu. Podle chuti osolíme a opepříme, můžeme ozdobit snítkami potočnice. Jako příloha se hodí vařené brambory.