Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí stehna v medu

Autor receptu: Barficka (270 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
43× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a po obou stranách potřeme solí a mletým (lépe čerstvě) černým pepřem. V hrnečku si promícháme med s tukem a citrónovou šťávou a touto směsí potřeme důkladně kuřecí stehna. Necháme je v chladnu nejméně 4 hodiny odležet. Zbylou směs si uchováme na potírání masa během pečení. Před vlastní tepelnou úpravou si rozpálíme troubu na 220°C a připravíme si pekáč vhodné velikosti (vhodné je použít jenské sklo nebo keramický pekáček). Každé kuřecí stehno znovu potřeme připravenou medovou směsí a stehna naskládáme do pekáče. Vložíme do trouby a 10 minut prudce zapékáme po jedné straně. Potom stehna otočíme na druhou stranu, opět potřeme medovou směsí a dalších 10 minut prudce zapékáme. Po úvodním prudkém pečení teplotu trouby snížíme na 170°C a maso pečeme v troubě další hodinu. Zhruba každou čtvrthodinu stehna potíráme medovou směsí. Ke konci pečení mají krásnou hnědočervenou barvu. Jako přílohu můžeme použít rýži a třeba baby karotku, která svou barvou i chutí hezky doplňuje barevnou i chuťovou kompozici tohoto jídla. Poznámka: Stejným způsobem lze upravovat i celé kuře nebo kachnu, případně i kuřecí křidélka. Dobu pečení je ale nutné upravit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

LadyAnn |7. května 2013
vyzkouším Odpovědět
lucie.s.kopecka |6. května 2013
mňam, vyzkouším Odpovědět
Vlasta78 |6. května 2013
udělám Odpovědět
Linda |6. května 2013
zkusím Odpovědět
snilek21 |6. května 2013
dobré Odpovědět
edita.albrechtova |6. května 2013
maso s medem...mnamka Odpovědět
evahu |5. května 2013
u nás oblíbené Odpovědět
martina.molerova |5. května 2013
Tak tohle to může byt dobre. Odpovědět
slavuska |5. května 2013
super tip Odpovědět
water |5. května 2013
mňamka:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!