Do hrnce s horkou vodou vložíme maso, celer, rozkrojenou petržel, rozkrojenou mrkev, celou cibuli a kostky bujónu. Než se uvaří, připravíme si zeleninu a noky. Nakrájenou zeleninu vložíme do rozpáleného oleje, přidáme kousek másla a orestujeme na mírnějším plameni. Česnek přidat až ke konci restování. Osolené mléko se zbytkem másla přivedeme k varu a pomalu vmícháme krupici, stále mícháme, dokud se těsto nepřestane chytat dna a stěn. Výsledkem je bochníček odpalovaného těsta. Po vystydnutí zašleháme vejce, lžičku pepře a část nasekané zelené petrželky. Uvařené maso a zeleninu vyjmeme z hrnce, eventuálně dolijeme vodu, přidáme lžičku pepře, přivedeme opět k varu a lžíci vykrajujeme noky a vkládáme do vývaru. Nakonec přidáme orestovanou zeleninu, necháme projít var a vypneme. Přidáme zbytek zelené petrželky. Eventuálně dochutíme solí nebo polévkovým kořením. Maso obereme, nakrájíme a přidáme do polévky. My se dělíme s kočkami, neboť kuřecí jim chutná. Nosí nám za to myšky.