Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Kuřecí žaludky důkladně umyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme je studenou vodou a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, aby byly žaludky dostatečně měkké. Uvařené vyjmeme z vývaru, z kterého později můžeme připravit polévku. Uvařené uzené maso nakrájíme (pomeleme) na drobné kostičky a žaludky rozkrájíme na 2 - 3 díly. Sladkokyselé okurky nastrouháme na slzičkovém struhadle. Do 250 ml vývaru si dáme rozpustit bujón. V mléce rozmícháme mouku a ve vývaru jí povaříme. Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso, žaludky, prohřejeme a přidáme smetanu. Necháme pouze přejít varem a odstavíme. Do odstavené omáčky přidáme nastrouhané okurky a cukr.