Staňte se našimi fanoušky na:

Kutrní máčka / omáčka z králíka/

Autor receptu: Trudka4 (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dám si v hrnci na sádle dusit do růžova cibuli nakrájenou na kostičky. Pak k cibuli přidám králičí maso naporcované na menší kousky. Chvilku dusím a přidávám bobkový list, nové koření, vegetu a paprikovou vegetu /pokud nemáte doma paprikovou vegetu, smíchejte půl lžičky normální vegety s půl lžičkou mleté papriky/, sůl. Chvilku všechno spolu podusím bez vody než maso pustí šťávu. Pak zaleju vodou, asi 250 - 300 ml. Až je maso měkké, vyberu ho z hrnce, šťávu přepasíruju přes síto. Přileju k ní vodu, tolik kolik chci mít omáčky. Zahustím vlažnou vodou smíchanou s hladkou moukou a zase chvilku provařím. Odstavím z ohně a přidám smetanu. Pak přikyselím podle chuti octem. Maso vrátím do omáčky. Nejvíce nám to chutná s čerstvým chlebem, ale jde to i s knedlíkem. Maso servírujeme buď spolu s omáčkou nebo až po snězení omáčky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JanaB |1. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Aidel |24. května 2013
Neznám, vyzkouším :-) Odpovědět
Janka D. |21. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!