Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Maso z kůzlete omyjeme pod tekoucí vodou, odblaníme a nakrájíme na malé kostky. Sádlo v hrnci rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme i kostky masa a chvíli restujeme. Stroužky česneku očistíme a prolisujeme k masu. Přidáme také pepř a sůl. Oškrábeme mrkve, opláchneme je a nakrájíme na kostky. Mrkev spolu s mletou paprikou, majoránkou a chilli, v množství podle vlastní chuti, přidáme do hrnce k masu. Vše zalijeme suchým bílým vínem, pak vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec přidáme kousky chleba a necháme provařit do zhoustnutí. Podáváme s knedlíkem či domácím chlebem nebo jiným čerstvým pečivem a sypeme petrželkou.