Staňte se našimi fanoušky na:

Kvašáčky od babičky

Autor receptu: zuzi (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(2 hlasy)
Ohodnotit recept
29× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vodu se solí svaříme a necháme vychladit. Okurky umyjeme a odkrajeme špičky. Do 5 litrové sklenice dáme na dno okvětí kopru, 8 koleček oloupaného křenu a 2 listy z hroznového vína. Naskládáme okurky, kopr, křen, listy a takto pokračuje, až k hrdlu sklenice. Poslední vrstva bude kopr a nahoru dáme listy z vína, tak aby okurky byly schované. Špejli zlomíme na polovinu a dáme do sklenice na listy do kříže, aby okurky nevyplavaly. Zalijeme chladným nálevem, pokud máme víčko uzavřeme lehce, nezatahujeme. Necháme 10 - 14 dnů v chladnu kvasit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JanaB |24. května 2013
Krásné foto, kvašáky mám ráda. Odpovědět
katy9 |13. května 2013
máme rádi Odpovědět
Konato |13. května 2013
Ty jsem měl vždy moc rád. Odpovědět
betka |26. března 2013
dobrota Odpovědět
any20 |26. března 2013
dělám taky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!