Staňte se našimi fanoušky na:

Květák plněný

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák uvaříme ve slané vodě. Středy obou květáků po vychladnutí opatrně vyhloubíme, aby se růžice nerozpadly. Jednu růžici položíme do mísy z ohnivzdorného skla, jen o málo větší než květák a naplníme nádivkou, kterou připravíme z nastrouhaného sýra, jemně posekaného vařeného masa a uvařených, na kousky nakrájených makarónů. Druhou růžici položíme na první naplněnou růžici. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou rozvaříme s vodou z květáků. Necháme zhoustnout a vychladnout. Potom přidáme žloutky a šťávu z půl citrónu. Krém nalijeme na květáky, posypeme je strouhaným sýrem a strouhankou a patnáct minut prudce zapékáme v troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!