Staňte se našimi fanoušky na:

Květák plněný a nákyp

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák plněný mletým masem 1 velký květák, 250g mletého masa, 50g anglické slaniny, 1 žemle, trochu mléka, 40g másla, kousek cibule, strouhanka, pepř, sůl, petrželka Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a vcelku ho "posadíme" do máslem vymazané zapékací mísy plochou seříznutého košťálu dolů, pak střed nožem opatrně vydlabeme. Na kostičkách slaniny a kolečkách cibule opečeme mleté maso, přidáme v mléce namočenou vymačkanou žemli, pepř, sůl a trochu strouhanky. Směs promícháme a květák naplníme. Povrch můžeme posypat strouhaným tvrdým sýrem a pokapat máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Porce květáku posypeme sekanou petrželkou, jako příloha se hodí vařené brambory. Květákový nákyp 1 květák, 3 vejce, 100g strouhaného sýra, 4 plátky šunkového nebo měkkého salámu, máslo na vymazání formy, 30g hladké mouky a 30g másla na jíšku, pepř, sůl, rajčatová omáčka Květák uvaříme ve slané vodě, necháme okapat a vidličkou rozetřeme na kaši. Smícháme s bešamelovou omáčkou připravenou z másla a mouky zředěnou studenou vodou a povařenou do hladka, přidáme strouhaný sýr, žloutky a na konec vmícháme tuhý sníh z bílků. Máslem vymažeme zapékací mísu, vyložíme plátky salámu a nádobu naplníme připravenou směsí. Asi 20 minut vaříme ve vodní lázni a pak ještě asi na 10 minut dáme do rozpálené trouby. Vyklopíme, rozkrájíme na porce a na talířích můžeme přelít rajčatovou omáčkou. Jako příloha se hodí vařené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!