Staňte se našimi fanoušky na:

Květák s maltézskou omáčkou

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěný květák potřeme na povrchu citrónovou šťávou a vložíme do vařící vody, do níž jsme přidali sůl a cukr. Uvaříme do poloměkka. Pak jej vyjmeme a dáme vychladnout. Květák rozdělíme na růžičky, které na půl hodiny vložíme do marinády z octa, soli, oleje a pepře. Několik listů hlávkového salátu rozložíme na mísu, doprostřed složíme růžičky marinovaného květáku, polijeme maltézskou omáčkou a posypeme jemně sekaným koprem. Omáčka: Do majonézy zamícháme drobně rozsekanou šunku, ovocné šťávy a koření. Nakonec lehce vmícháme šlehanou smetanu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |10. července 2013
to musí být moooc velká dobrota hned vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!