Plněné smrže
45
0
0
Květák rozdělíme na růžičky a důkladně omyjeme.Uvedeme do varu 2 litry vody s citrónovu šťávou,vložíme do ní růžičky květáku a vaříme přikryté asi 15 minut.Přendáme na síto a okapané necháme v teple nad vařicí vodou. Sýr natrouháme,1 lžíci rozpuštěného másla poprášíme moukou a za stálého míchání připravíme jíšku.Postupně přidáváme zeleninový vývar a necháme vše přejít varem. Metlou vešleháme mléko, přidáme sůl, muškátový oříšek, sýr. Omáčku vaříme 8 minut za stálého míchání. Žloutek rozkvedláme,smícháme se 2-3 lžícemi horké omáčky a pak nalijeme do omáčky. Zbylé máslo rozpustíme a osmahneme na něm strouhanku dohněda. Květák posypeme osmaženou strouhankou a nasekanou petrželovou natí.