Staňte se našimi fanoušky na:

Květáková musaka s těstíčkem

Autor receptu: kattyr (386 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 10 g cibule
  • uvařený do poloměkka, 60 g květák
  • 10 g máslo
  • 30 g mleté
  • 20 g mouka hladká
  • 10 g tuk
  • 1,5 kus vejce
  • 0,15 dl mléko
  • 0,15 dl zakysaná smetana

Pracovní postup:

Menší růžice květáku a košťál rozkrájený na kolečka obalujeme v těstíčku z 1/2 vejce, mouky a mléka. Smažíme dozlatova na rozpáleném tuku. V tomtéž oleji osmahneme dobře pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso, osmažíme je a do mírně prochladlé směsi vmícháme 1/2 vejce, sůl, pepř. Do vymaštěné nádoby vkládáme střídavě vrstvy květáku a mletého masa, tak aby na povrchu byl květák. Musaku zalijeme 1/2 vejce rozšlehaného ve smetaně, pokapeme máslem a pečeme v troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milmach |30. června 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!