Staňte se našimi fanoušky na:

Květáková polévka podle prababičky Magdalény

Autor receptu: RadimP (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák očistíme a opláchneme ve studené vodě. Rozdělíme na menší růžičky... Dáme do osolené vody, vaříme. Přidáme 2-3 kuličky pepře, 2-3 celé hřebíčky. Do vody dáme pár kapek citronu - květák zůstane krásně bílý! Vaříme dokud není květák na skus. Vyjmeme květák z hrnce, "vývar" vaříme dál. Přidáme jíšku na zahuštění. Když je to v poho, vrátíme květák zpět, zavaříme 2 vajíčka. Na závěr přidáme na špičku nože muškátového květu pro vůni a chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

daramacho |22. řijna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!