1 malý květák rozdělaný na růžičky, 4 vejce, 90g nastrouhaného čedaru, 60g měkkého sýra, špetku muškátového oříšku,1/2 lžičky plnotuč. hořčice,sůl,pepř Náplň: 1 pokrájený svazek řeřichy,60g másla,25g mouky,175ml bílého jogurtu,25g strouhaného čedaru,60g měkkého sýra Květák uvaříme v páře,rozmačkáme ho na kaši nebo rozmixujeme (možno i protlačit přes síto). Našleháme žloutky a přidáme ke květáku společně s 60g čedaru a měkkého sýra,špetkou muškátového oříšku,hořčicí,solí a pepřem. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do směsi. Směs rozprostřeme rovnoměrně do pekáče vyloženého pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 190° asi 20-25 minut, až se zvedne a zezlátne. Pokrájíme řeřichu a několik snítek si necháme na zdobení. V pánvi rozpustíme máslo, za neustálého míchání řeřichu 3 minuty smažíme, přidáme mouku a jogurt, vše promícháme a smažíme další 2 minuty. Přidáme zbylý sýr, vyklopíme upečenou směs na navlhčený kus látky pokrytý pečícím papírem a počkáme asi minutu,až unikne pára. Pak upečenou směs stočíme do rolády,včetně papíru. Roládu rozbalíme,pokryjeme celý povrch směsí z pánve a zase ji srolujeme, tentokrát už bez papíru. Vložíme do pekáče, posypeme zbývajícím sýrem a necháme ji ještě asi 5 minut dopéci.