Květák rozebraný na růžičky si uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nasekáme nadrobno. Na lžíci oleje zpěníme nasekanou cibuli, po chvíli přihodíme slaninu nakrájenou na malé kousky a oboje opečeme lehce dohněda. Také necháme zchladnout. V míse rozšleháme vejce s olejem, přidáme mouku s kypřícím práškem, sůl a koření, přisypeme připravený květák a cibuli se slaninou a nakonec přimícháme nasekanou petrželku. Je-li těsto moc husté, zředíme ho troškou mléka, ale většinou to není potřeba. Těsto nalijeme do menšího pekáčku vymazaného tukem a vysypaného strouhankou a pečeme při 180°C asi 20 - 25 minut. Hotové nakrájíme na čtverce. Podáváme teplé i studené jako doplněk k polévce nebo samostatné jídlo doplněné zeleninou.